26 sep 2018

Verbindingsweg 'plus' : een plus te veel

De geplande verbindingsweg tussen de Mechelsesteenweg en de Expresweg (Boniverlei) ligt al vele jaren op de tekentafel. Maar er worden nu ook plannen uitgedacht om deze verbindingsweg nog verder door te trekken, namelijk van de Expresweg tot aan de Prins Boudewijnlaan.

Deze verbindingsweg 'plus' is voor Groen Edegem onbespreekbaar. De lokale besturen van Kontich en Edegem en Natuurpunt hebben in de voorbije jaren stukken grond aangekocht in functie van de ontwikkeling van een landschapspark, met ondermeer het Pluyzegembos in Kontich. En dit onder de impuls van de bevoegde schepenen voor milieu Goedele Van der Spiegel (Groen Edegem) en Wim Annaert (Sander).


Groen Edegem kiest voluit voor het beschermen van dit unieke groengebied naast de vallei van de Edegemse beek. In plaats van deze verbindingsweg 'plus' pleiten we voor een groene corridor met alle ruimte voor natuur en water, en een Oost/West fiets- en wandelverbinding tussen Edegem en Kontich. Een plus voor het milieu en een duidelijke stop voor meer beton.

Teken mee onze petitie en geef ons uw stem voor een groene corridor tussen Edegem en Kontich met kansen voor voetgangers en fietsers: www.groenedegem.net/petitie_fietsostrade.

Reacties

Please check your e-mail for a link to activate your account.
 • Filip Meyer
  commented 2018-10-08 14:00:24 +0200
  Ok bedankt voor de verduidelijking. Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen sprak Groen! zich sterk uit tegen de verbindingsweg, nu laat jullie standpunt toch ruimte voor interpretatie. Het klinkt alsof de strijd tegen de verbindingsweg toch al verloren is, we verzetten ons dan maar tegen de verbindingsweg ‘plus’
 • Jeroen Van Laer
  commented 2018-10-07 01:43:34 +0200
  @FilipMeyer, Dat leest u toch verkeerd. Wij zijn geen voorstander van de verbindingsweg. En al zeker niet van de verbindingsweg ‘plus’.
 • Filip Meyer
  commented 2018-10-06 22:37:29 +0200
  Ik zou verwachten dat groen! zich krachtig uitspreekt tegen de verbindingsweg N1 – N171 , een van de laatste stukjes open ruimte opgeven voor weer een nieuwe weg die alleen maar meer verkeer zal aanzuigen. Maar schijnbaar is het standpunt van groen! hirerover helemaal gedraaid ?
 • Els Eerdekens
  commented 2018-09-27 11:56:42 +0200
  De verbindingsweg naar de Mechelse steenweg is ook geen goed idee. Mortsel kreunt al jaren onder het zware verkeer,deze nieuwe verbindingsweg zou dit alleen maar erger maken. Zou het niet beter zijn om héél de zuidrand erbij te betrekken. Ik heb de indruk dat jullie niet véél met elkaar overleggen, moet over de partijgrenzen heen. Niet alleen groen of blauw of rood of geel het maakt niets uit.
  Inwoner van Mortsel