Teken mee voor nieuwe fietsostrade langs Edegemse beek

Het is vandaag meer dan ooit het moment om te investeren in goede fietsinfrastructuur. Met de steun van Dorpslijst Sander uit Kontich hebben we met Groen Edegem een plan om een nieuwe fietsostrade aan te leggen langs de Edegemse beek. Zo slaan we twee vliegen in één klap: we zorgen voor bijkomende wandel- en fietswegen én we versterken de natuur in onze gemeenten.

Goed plan? Teken dan mee voor een nieuwe fietsostrade langs de Edegemse beek!

  • Nood aan goede fietsinfrastructuur. Bijkomende fietspaden geven een extra boost aan duurzaam woon-werkverkeer. De nieuwe fietsostrade moet onder meer het station Kontich-Lint verbinden met de Drie Eikenstraat en het UZA. Heel wat Edegemnaren en Kontichnaren nemen vandaag al de fiets, maar het ontbreekt aan voldoende en veilige fietspaden.
  • Beschermen van open ruimte. De vallei van de Edegemse beek is een belangrijk stuk open ruimte dat we willen beschermen. De nieuwe wandel- en fietsverbinding zorgt ervoor dat we van meer natuur kunnen genieten én mogelijke nieuwe schadelijke activiteiten in dit gebied van tafel verdwijnen. 
  • Zachte recreatie stimuleren. Ook toeristen zouden langs de fietsroute een mooi stukje natuur in de zuidrand ontdekken. Het loopt namelijk langs het brongebied van de Edegemse Beek aan de Romeinse Put, het Pluyzeghembos, de Zandbergen en enkele kasteeldomeinen.

Meer info vind je via deze link.

Ons plan voor de nieuwe fietsostrade

 

253

Ja, ik teken

Door deze petitie te ondertekenen ga ik akkoord met het verwerken van mijn persoonsgegevens door Groen.