Red het ecopark van Edegem

Teken mee voor het behoud van het ecopark

De ongerustheid over het ecopark steekt weer de kop op. N-VA houdt op dit moment een kerntakendebat. Op de gemeenteraad van 29 april bleek - na een vraag van Groen - dat ook het uitbesteden van het ecopark aan IGEAN opnieuw zal worden bekeken.

Groen wil het ecopark, het beste van de regio, absoluut in eigen beheer houden. En daar hebben we goede argumenten voor.

De analyse de afgelopen jaren was duidelijk. Edegem verliest zijn uitmuntend ecopark als het wordt afgestaan aan IGEAN:

  • Het aantal parkwachters daalt en werken aan slechtere voorwaarden.
  • Het aantal openingsuren daalt.
  • Het aantal aan te bieden fracties daalt.
  • De Edegemnaar zal in de file staan van zijn eigen ecopark. Op een IGEAN-ecopark kunnen ook de omliggen gemeenten terecht. Het ecopark van Edegem is groot en ideaal bereikbaar in vergelijking met de ecoparken van bijvoorbeeld Aartselaar, Kontich of Mortsel. Kattenbroek slibt op zaterdag nu al dicht, zeker met nog eens honderden bijkomende bezoekers.
  • Financieel maakt het behouden/afstoten zo goed als geen verschil.

Groen wil het Edegems ecopark van Edegem houden. Alleen zo garanderen we de beste dienstverlening tegen de juiste prijs.
Geef samen met ons een duidelijk signaal voor het behoud van het ecopark.

Al 354 ondertekenaars!

Ja, ik teken

Door deze petitie te ondertekenen ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.